Despre CHIPS

CHIPS - Where learning begins. In English

Vârsta:
 CHIPS acceptă copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani, care doresc să înveţe în limba engleză. 
Raportul elevi-profesor: Maxim 9:1.
Curriculum: CHIPS este în proces de aprobare pentru a deveni Şcoală Mondială a Bacalaureatului Internaţional (BI). Curriculumul nostru urmează Programul Ciclului Primar (Primary Years Programme, PYP) al BI.

Misiune şi Valori

CHIPS promovează şi crede în învăţarea bazată pe cercetare şi educarea în spirit internaţional. În contextul unui mediu reflexiv şi stimulator, definit de jocuri structurate, muzică, artă şi mişcare, copiii îşi dezvoltă abilităţile lingvistice, sociale, emoţionale şi cognitive, care pun bazele succesului lor personal şi academic pe termen lung.

Principiile fundamentale CHIPS

Filozofia CHIPS privind educaţia timpurie a copiilor corespunde cu cea a Asociaţiei Naţionale pentru Educaţia Copiilor de Vârstă Timpurie din SUA. CHIPS pune accent pe dezvoltarea multilaterală a copilului, acordând atenţie nevoilor sociale, emoţionale, fizice şi intelectuale ale fiecărui copil. Programele de educaţie preşcolară sunt adecvate din punct de vedere al dezvoltării, fiind bazate pe înţelegerea modelelor generale de dezvoltare în copilărie şi pe dezvoltarea individuală a copiilor.

Principiile bunelor practici pentru educatorii preşcolari, conform Asociaţiei Naţionale pentru Educaţia Copiilor de Vârstă Timpurie din SUA, sunt:

 
1 Educatorii preşcolari şi întregul personal care interacţionează cu copiii de vârstă timpurie au pregătirea şi cunoştinţele corespunzătoare privind caracteristicile de dezvoltare ale grupei respective de vârstă.
2 Educatorii preşcolari recunosc faptul că joaca este activitatea de bază a copiilor de vârstă timpurie, prin care aceştia învaţă.
3 Educatorii preşcolari se bazează pe curiozitatea firească a copilului pentru a promova dorinţa de a învăţa.
4 Educatorii preşcolari asigură un mediu în care copiii învaţă prin explorare activă şi descoperire.
5 Educatorii preşcolari recunosc importanţa jocului în aer liber, asigurând timp şi mijloace adecvate pentru acesta.
6 Educatorii preşcolari elaborează programe care dezvoltă abilităţile motrice grosiere şi fine ale copiilor de vârstă timpurie.
7 Educatorii preşcolari implică părinţii ca parteneri în înţelegerea caracteristicilor şi nevoilor unice ale copiilor de vârstă timpurie.
8 Educatorii preşcolari utilizează instrumente de evaluare imparţială, bazate pe normele de dezvoltare, pentru a observa şi a interpreta comportamentul copiilor.
9 Educatorii preşcolari promovează echitatea şi dreptatea, creând o comunitate care încurajează respectul, înţelegerea şi aprecierea diferenţelor.

Sănătate şi bunăstare

Sănătatea şi bunăstarea copiilor reprezintă o prioritate la CHIPS şi se reflectă în toate activităţile noastre. Elevii se simt bine, odihniţi si energizaţi, deoarece, pe lângă un mediu prietenos, li se oferă un prânz sănătos adaptat vârstei şi două gustări sănătoase pe zi, precum şi o perioadă de odihnă imediat înainte sau după masa de prânz. În plus, CHIPS are un pediatru la dispoziţie, care consultă copiii, dacă nu se simt bine, şi îi asistă în caz de urgenţă.
 

Gustare şi prânz sănătos

CHIPS oferă o gustare sănătoasă înainte de amiază şi un prânz la amiază. CHIPS va comunica părinţilor meniurile săptămânale de prânz în prealabil.
CHIPS invită părinţii să contribuie la iniţiativa de gustare şi prânz sănătos.

Sănătate

Rugăm ca toţi copiii să fie verificaţi de către un pediatru şi, la înscriere, să prezentaţi formularele medicale care includ numerele de urgenţă ale părinţilor. CHIPS urmăreşte un set de Principii de Sănătate, care vor fi prezentate în Ghidul Părinţilor.
 

Perioada de odihnă zilnică

Toate clasele vor avea o perioadă de odihnă după prânz, cu durata cuprinsă între 30 de minute şi o oră, în funcţie de grupa de vârstă şi nevoile individuale ale copiilor.

Medpark şi CHIPS

CHIPS are o relaţie directă cu Medpark. Un pediatru este întotdeauna la dispoziţia şcolii. Acesta va putea consulta copiii, când aceştia nu se simt bine şi îi va ajuta în caz de urgenţă.
Cardurile de reducere Medpark vor fi oferite tuturor familiilor care au elevi la CHIPS.

Implicarea părinţilor

Credem că părinţii sunt partenerii noştri în educaţie şi îi încurajăm să asiste la cursuri, să se implice în mod voluntar în activităţile CHIPS, să participe la evenimentele comunităţii şi să se alăture Grupului de părinţi. CHIPS comunică în mod constant cu părinţii prin intermediul site-ului, prin e-mail şi newslettere. 
La sfârşit de săptămână părinţii primesc un raport în care sunt afişate toate activităţile şi atunci părinţii pot să vadă dezvoltarea copilului treptat.
CHIPS invită părinţii să ia masa cu copiii în fiecare zi, astfel petrecând timpul cu copilul, dar şi gustând din meniul sănătos pe care îl oferă CHIPS.

Comunicarea cu părinţii

CHIPS crede în comunicarea regulată cu părinţii, prin intermediul site-ului şcolii, e-mail-urilor şi buletinelor periodice.

Directorul şi profesorii sunt disponibili pentru întâlniri şi comunicare continuă.
 

Grupul Părinţilor

CHIPS priveşte părinţii ca parteneri în educaţia copiilor. Părinţii sunt invitaţi să asiste la ore şi să ia parte la acţiuni de voluntariat.

Toţi părinţii sunt invitaţi să adere la Grupul Părinţilor, care se va constitui imediat după deschiderea şcolii, în septembrie.

COVID-19 Safety Procedure

The Safety of the Students and Staff Is Our Priority!

We are closely monitoring developments regarding COVID-19. All of our policies and procedures are being implemented with the understanding that the health and safety of our students and our teachers is our top priority.

Our policies during this time:

  • Enhanced daily cleaning procedures
  • Temperatures monitored daily

  • Frequent hand washing

  • Practice social distancing

  • Outdoors as frequently as possible

  • Maintain High Standards for development and curriculum

  • Provide a joyful experience for all!