Despre CHIPS

CHIPS - Where learning begins. In English

Vârsta:
 CHIPS acceptă copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani, care doresc să înveţe în limba engleză. 
Raportul elevi-profesor: Maxim 9:1.
Curriculum: CHIPS este în proces de aprobare pentru a deveni Şcoală Mondială a Bacalaureatului Internaţional (BI). Curriculumul nostru urmează Programul Ciclului Primar (Primary Years Programme, PYP) al BI.

Misiune şi Valori

CHIPS promovează şi crede în învăţarea bazată pe cercetare şi educarea în spirit internaţional. În contextul unui mediu reflexiv şi stimulator, definit de jocuri structurate, muzică, artă şi mişcare, copiii îşi dezvoltă abilităţile lingvistice, sociale, emoţionale şi cognitive, care pun bazele succesului lor personal şi academic pe termen lung.

Principiile fundamentale CHIPS

Filozofia CHIPS privind educaţia timpurie a copiilor corespunde cu cea a Asociaţiei Naţionale pentru Educaţia Copiilor de Vârstă Timpurie din SUA. CHIPS pune accent pe dezvoltarea multilaterală a copilului, acordând atenţie nevoilor sociale, emoţionale, fizice şi intelectuale ale fiecărui copil. Programele de educaţie preşcolară sunt adecvate din punct de vedere al dezvoltării, fiind bazate pe înţelegerea modelelor generale de dezvoltare în copilărie şi pe dezvoltarea individuală a copiilor.

Principiile bunelor practici pentru educatorii preşcolari, conform Asociaţiei Naţionale pentru Educaţia Copiilor de Vârstă Timpurie din SUA, sunt:

 
1 Educatorii preşcolari şi întregul personal care interacţionează cu copiii de vârstă timpurie au pregătirea şi cunoştinţele corespunzătoare privind caracteristicile de dezvoltare ale grupei respective de vârstă.
2 Educatorii preşcolari recunosc faptul că joaca este activitatea de bază a copiilor de vârstă timpurie, prin care aceştia învaţă.
3 Educatorii preşcolari se bazează pe curiozitatea firească a copilului pentru a promova dorinţa de a învăţa.
4 Educatorii preşcolari asigură un mediu în care copiii învaţă prin explorare activă şi descoperire.
5 Educatorii preşcolari recunosc importanţa jocului în aer liber, asigurând timp şi mijloace adecvate pentru acesta.
6 Educatorii preşcolari elaborează programe care dezvoltă abilităţile motrice grosiere şi fine ale copiilor de vârstă timpurie.
7 Educatorii preşcolari implică părinţii ca parteneri în înţelegerea caracteristicilor şi nevoilor unice ale copiilor de vârstă timpurie.
8 Educatorii preşcolari utilizează instrumente de evaluare imparţială, bazate pe normele de dezvoltare, pentru a observa şi a interpreta comportamentul copiilor.
9 Educatorii preşcolari promovează echitatea şi dreptatea, creând o comunitate care încurajează respectul, înţelegerea şi aprecierea diferenţelor.

Sănătate şi bunăstare

Sănătatea şi bunăstarea copiilor reprezintă o prioritate la CHIPS şi se reflectă în toate activităţile noastre. Elevii se simt bine, odihniţi si energizaţi, deoarece, pe lângă un mediu prietenos, li se oferă un prânz sănătos adaptat vârstei şi două gustări sănătoase pe zi, precum şi o perioadă de odihnă imediat înainte sau după masa de prânz. În plus, CHIPS are o asistentă medicală care este prezentă zilnic şi va consulta copiii în cazul în care nu se simt bine, şi îi va asista în caz de urgenţă.

Sănătate

Solicităm ca toţi studenţii să fie consultaţi de către un pediatru, apoi să prezinte Certificatele de Sănătate în care să fie indicate contactele de urgenţă ca parte a procesului de înmatriculare. CHIPS a elaborat Ghidul de Sănătate, care va inclus în Handbook-ul pentru părinţi.

Perioada de odihnă zilnică

Toate grupele de copii vor avea o perioadă de odihnă înainte de prânz sau după, de cel puţin 30 de minute până la 2 ore, în dependenţă de vârstă şi necesităţile individuale ale studenţilor. 

 

Implicarea părinţilor

Credem că părinţii sunt partenerii noştri în educaţie şi îi încurajăm să asiste la cursuri, să se implice în mod voluntar în activităţile CHIPS, să participe la evenimentele comunităţii şi să se alăture Grupului de părinţi. CHIPS comunică în mod constant cu părinţii prin intermediul site-ului, prin e-mail şi newslettere. 
La sfârşit de săptămână părinţii primesc un raport în care sunt afişate toate activităţile şi atunci părinţii pot să vadă dezvoltarea copilului treptat.

Comunicarea cu părinţii

CHIPS crede în comunicarea regulată cu părinţii, prin intermediul site-ului şcolii, e-mail-urilor şi buletinelor periodice.
Directorul şi profesorii sunt disponibili pentru întâlniri şi comunicare continuă.
Apasă aici pentru a accesa CHIPS Parent Handbook.

COVID-19 Procedura de siguranţă

Siguranţa studenţilor şi a personalului este prioritatea noastră!

Urmărim îndeaproape evoluţiile legate de COVID-19. Toate politicile şi procedurile noastre sunt implementate cu înţelegerea că sănătatea şi siguranţa studenţilor noştri şi a profesorilor noştri sunt prioritatea noastră principală.

Politicile noastre în această perioadă:
  - Proceduri de curăţare zilnice îmbunătăţite;
  - Temperaturi monitorizate zilnic;
  - Spălarea frecventă a mâinilor;
  - Distanţarea socială;
  - În aer liber cât mai des posibil;
  - Menţinem standardele înalte pentru dezvoltare şi curriculum;
  - Experienţă plină de bucurie pentru toţi;

Vă rugăm să faceţi click aici pentru a vedea Safety Strategy

© 2021, CHIPS Grădiniţa Internaţională